مهندسی صنایع غذایی دانشگاه تهران ورودی88

عیدانه

 

سلام

 شش ماه از جمع شدن گروه صنایع88 گذشت .

یک سال دیگه هم تموم شد و هممون یک سال پیر تر شدیم اما یک سال با تجربه تر.

یک سال خوب و خوش کنار هم بودیم  انقدر خوب که بعضی ها چشم دیدنش رو ندارند.

انقدر باهم صمیمی هستیم که کسایی هستند که به خاطر ضعف خودشون به ما حسادت می کنند .

با این همه سال هایی که گذشته و ما بزرگ شدیم ولی باز هم افرادی هستند که طرزفکر و خردشون هنوز هم بچه گونه است و کارهای بچه گونه انجام می دهند.

بچه های صنایع (بچه های صنایع غذایی توجه کنند نه اون هایی که برای همکلاسی هاشون لقب درست می کنند اون ها هم کلاسی ما نیستند) ما همیشه باهم هستیم و با حرف های چند نفر که هنوز تفاوت بین روابط انسان ها رو یاد نگرفتن از هم دور و دلخور نمی شیم .

برای هم کلاسی که خیلی باحاله و با حرف هاش مارو می خندونه: اگه واقعا هم کلاسی هستی حرمت داری ما باهمیم پس حرمت نشکن برای کسی که ادعای دانشجویی رو داره خوب نیست چون دانشجو بزرگه و بزرگ فکر می کنه.

دوستان خوبم عید همگی مبارک

هم کلاسی عید تو هم مبارک

امیدوارم موقع تحویل ما رو هم دعا کنین و اینکه بعد عید دوباره همه کنار هم باشیم  

 

+ نوشته شده در  شنبه 29 اسفند1388ساعت 2:0 قبل از ظهر  توسط حامد نعمتی  | 

 

نگاهی به پیشینه نیایش گردش سال

 

منظور از اصطلاح « تحویل سال » که با عبارت های دیگری همچون « تحویل سنه » ، « سال گردش » ، « حلول سال » یا « گردش سال » نیز شناخته می شود،  لحظه ای است که  انتقال برج دوازدهم سال یا برج فلکی « حوت » یا  « ماهی » به برج اول سال یا «حمل» یا « بره » انجام می شود. این لحظه، هنگام آغاز اعتدال بهاری در نیمکره شمالی و همزمان با اعتدال پاییزی در نیمکره جنوبی است و در آن هنگام خورشید از استوای زمین می‌گذرد و به سوی شمال آسمان می‌رود. پس از آن که "تحویل سال " انجام می شود، « نوروز » که نخستین روز سال نیز هست، فرا می رسد. هنگام گردش سال از دیرباز نزد ایرانیان و همه مردمان کشورهای گستره فرهنگی نوروز از اهمیت بسیار زیادی برخوردار بوده است و همه ساله در آستانه نوروز، برپادارندگان این جشن کهن در کنار خوان نوروزی یا سفره هفت سین، چشم به راه هستند تا "هنگام گردش سال " فرا رسد و سال نو با رسیدن فروردین ماه و بهاران زیبا آغاز شود. یکی از آیین های ویژه هنگام گردش سال، خواندن « نیایش گردش سال» یا «دعای تحویل سال» است که خانواده های ایرانی با توجه به باورهای خود در این هنگام نیایشی را می خوانند و دعایی که به صورت رسمی از رسانه ها پخش می شود، این دعای معروف است: « یا  مقلب القلوب و الابصار، یا مدبر اللیل و النهار، یا محول الحول و الاحوال، حول حالنا الا احسن الحال. »

هرچند که در نگاه اول به نظر می رسد که این دعا پشتوانه دینی و مذهبی مستندی دارد اما بررسی های دقیق تر نشان می دهد که این دعا از پیشینه تاریخی و مذهبی چندانی برخوردار نیست و در هیچ یک از منابع و ماخذ پیش از دوران صفوی اشاره ای به آن نشده است.

حتا در روایتی که درباره نوروز از "معلی بن خنیس" وارد شده هیچ گونه اشاره ای به دعای تحویل سال نشده و به جای این دعا یک سلسله آداب و سنن و انجام چهار رکعت نماز توصیه شده است. چنان که  شیخ عباس قمی ( ۱۲۹۴ –  ۱۲۵۴ ق )  در "مفاتیح الجنان " آورده است: « و اما اعمال عید نوروز پس چنان است که حضرت صادق علیه السلام به مُعَلَّى بن خنیس تعلیم فرموده که چون روز نوروز شود غسل کن و پاکیزه ترین جامه هاى خود را بپوش و به بهترین بوهاى خوش خود را خوشبو گردان و در آن روز روزه بدار پس چون از نماز پیشین و پسین و نافله هاى آن فارغ شوى چهار رکعت نماز بگذار یعنى هر دو رکعت به یک سلام و در رکعت اوّل بعد از حمد ده مرتبه سوره اِنّا اَنْزَلْناهُ بخوان و در رکعت دوّم بعد از حمد ده مرتبه سوره قُلْ یا اَیُّها الْکافِروُنَ و در رکعت سیّم بعد از حمد ده مرتبه سوره قُلْ هُوَ اللّهُ اَحَدٌ و در رکعت چهارم بعد از حمد ده مرتبه قُلْ اَعُوذُ بِرَبِّ الْفَلَقِ و قُلْ اَعُوذُ بِرَبِّ النّاسِ بخوان و بعد از نماز به سجده شکر برو و این دعا را بخوان: اللّهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَ الِ مُحَمَّدٍ الاْوْصِیآءِ الْمَرْضِیِّینَ ... »

همچنین در کتاب های مشهور ادعیه همچون " اقبال الاعمال" سید ابن طاووس و "مصباح المجتهد"  شیخ طوسی نیز اشاره ای به دعای تحویل سال نشده و این نشان می دهد چه در منابع اهل سنت و چه در منابع تشیع، سند روایی مورد اعتمادی برای آن موجود نمی باشد جز این که محمد باقر مجلسی ( 1037 – 1111 ق ) در کتاب « زاد المعاد » که درباره اعمال و ادعیه ماه ها نوشته ، در این مورد گزارش می کند: « در کتب غیر مشهوره، روایت کرده اند که در وقت تحویل سال  این دعا را بسیار بخوانید و بعضی 366 مرتبه گفته اند: یا محول الحول و الاحوال، حول حالنا الی احسن الحال. و در روایت دیگر: یا مقلب القلوب والابصار یا مدبر الیل و النهار یا محول الحول و الاحوال ، حول حالنا الی احسن الحال.» در این گزارش مجلسی تصریح دارد که این دعا در "کتاب های غیر مشهور" ثبت و ضبط شده یعنی در کتب اربعه شیعه و کتاب های مشهور ادعیه نیامده . نکته دیگر این که دو شکل از دعا را گزارش می کند، یکی این که تنها بخش آخر دعا را می آورد  و دو دیگر این که دعا را به طور کامل گزارش می نماید.( دعای تحویل سال ، نادر کریمیان سردشتی،کتاب ماه هنر، بهمن و اسفند 79 )

نکته مهم دیگر این که بیشتر ترکیبات این دعا در متون معتبر عربی و کتب دینی همچون قرآن سابقه ندارد و تنها به خاطر الگو برداری ، قرینه سازی و تقلید سازندگان آن، شباهت هایی دیده می شود. برای نمونه:

1- عبارت " مقلب القلوب و الابصار" با این مفهوم در قرآن و متون دینی سابقه ندارد و منظور از عبارت « ... یوما تتقلب فیه القلوب و الابصار » نیز که یک بار در قرآن در سوره نور آیه 37 آمده ، روز قیامت است و ارتباطی مستقیمی به تحویل سال ندارد. در کتب حدیث هم از این عبارت خبری نیست و در برخی احادیث که هیچ ارتباطی با تحویل سال ندارند، عبارات مشابه « مصرف القلوب » یا « مثبت القلوب »  دیده می شود.

2- عبارت « مدبر اللیل و النهار» به این صورت و مفهوم در قرآن نیامده و سازندگان دعا عبارت قرآنی « یقدر اللیل و النهار» از سوره مزمل آیه 20 ، را به عبارت « مدبر اللیل و النهار » تغییر داده اند.

3- عبارت « احسن الحال » نیز در قرآن وجود ندارد و سازنده یا سازندگان این دعا عبارت « احسن العمل » سوره ملک را به « احسن الحال » تغییر داده اند. 

بر این پایه، به نظر می رسد که دعای تحویل سال از پایه و بنیان مذهبی برخوردار نیست و در دوران صفوی با استفاده از ترکیبات عربی و یا الگو برداری از آن ها ساخته و پرداخته شده است. نکته دیگر این که اگر چه تشیع صفوی در پرداختن و ترویج این دعا کوشید اما تا آنجا که اطلاع داریم این دعا در بین شیعیان دیگر کشورهای شیعه نشین همچون لبنان، عراق، پاکستان و ... نیز شناخته نمی شود و کاربرد ندارد و حتا در بین ایرانیان غیر شیعه همچون اهل تسنن و پیروان دیگر ادیان نیز رسمیت ندارد.

نکته دیگر این که اگرچه در نظر برخی ایرانیان فارسی زبان این دعای آهنگین مشهور است اما نزد عرب  نمونه ای از قطعات عربی دارای فصاحت و بلاغت به شمار نمی رود.

به این ترتیب خواندن یا نخواندن  این دعا در آستانه نوروز و در آغاز سال نو ایرانی و به هنگام گردش سال نو نمی تواند نشانه پایبندی یا عدم یایبندی به واجبات دینی و مذهبی به شمار آید. از این روی در سال های اخیر گروه های مختلف ایرانیان برآنند که از نیایش های فارسی به عنوان جایگزین این دعا برای هنگام گردش سال بهره ببرند.

در همین راستا، این نگارنده  از برخی از سرایندگان توانمند خواهش نمود که نیایش گردش سال را با واژگان زیبای فارسی برای کسانی که می خواهند به زبان شیرین فارسی نیایش بخوانند، بسرایند. استاد ادیب برومند، استاد توران شهریاری، پرفسور حسن امین و خانم هما ارژنگی هر یک از دیدگاه خود کوشیدند تا همان مفاهیم دعای تحویل سال را در سروده های زیبای خود بازسرایی کنند که در دنباله نوشتار خواهید خواند و در پایان نیز سروده ای از این نگارنده با همین موضوع پیشکش می شود:

استاد ادیب برومند، شاعر ملی ، همان عبارات و مفاهیم دعای تحویل سال را استادانه با واژگان فارسی چنین سرود:

ایا سالیان را دگرگون نمای / توان را گهی کم ، گه افزون نمای

به دانش گمارنده روز و شب /  به ما با شکرخنده بگشای لب

استاد توران شهریاری نیز نیایش زیبای زیر را برای هنگام گردش سال به فارسی زبانان ارمغان داد:

خدایا مرا سال نو یار باش / ز هر رنج و سختی نگهدار باش

به من راه بنما به سوی خوشی / نجاتم ببخش از غم و ناخوشی

به عمری که مانده ست از من به جای / به سوی سه نیکی مرا رهنمای

پرفسور حسن امین، شاعر توانمند و نکته سنج نیز سروده شاد و آهنگین نوروزی خود را که دربرگیرنده همان مفاهیم دعای تحویل سال است، چنین سرود :

سال نوی آمد و نوروز شد / روز جهان فرخ و پیروز شد

ای که زان توست / گشت مه و سال به فرمان توست

سیر شب و روز به تدبیر توست / سال نو و پدگرگون ز تو شد قلب ها / دیده ما نیز ز مهرت رها

بار خدا ! ای که جهان ار به تقدیر توست

حال که باز آمده تحویل سال / حال همه خوب کن ای ذوالجلال !

سراینده خوش ذوق و توانا ، خانم هما ارژنگی نیز نیایش نوروزی خود را چنین سروده است:

الا ای اهورای با فر و جاه / به فرمان تو تابش هور و ماه

در این روز نو از مه فروردین / به آیین جمشید فرخنده دین

بگردان دل و دیده ام از گناه / بیاموزم از نو دگرگونه راه

و نیایش گردش سال از زبان این نگارنده ( شاهین سپنتا ) نیز این چنین به همه دوستداران فرهنگ ایران و زبان فارسی پیشکش می شود:

خدایا چنان کن که هر روز ما  / همه سبز باشد چو نوروز ما

دل و دیده باشد ز مهر تو شاد / جهان نو شود، سال فرخنده باد

+ نوشته شده در  چهارشنبه 26 اسفند1388ساعت 12:45 بعد از ظهر  توسط مدیریت 

گدای محبت

توام با                                                                                                                                 

 با تو که گاهی        

 چه فقیرانه˛ به ره هر کس و ناکس می روی

 چون فقیری                                    

 سیب عشق را گدایی می کنی

 کاش روزی تو به من می گفتی

 که غنایت

 همه چیز است

 جز عشق             

 کاش روزی من به تو می گفتم

 که دراین راه غریب 

 تو را با دگران راهی نیست

 تو را توشه و همراهی نیست

 هرکسی سیب به سویت انداخت

 سیب او سالم نیست

 میوه اش توشه ای بر این راه نیست

 کاش روزی من به تو میگفتم

 سیب عشق دل تو˛         

 سر شاخه ی درخت باغ ماست

 کاش روزی من به تو می گفتم       

 آن سیب را من چیده ام˛

 سیب در دست من است˛ تو به دنبالش نگرد

کاش روزی من به تو می گفتم

 که چرا می گویم  تو را با دگران راهی نیست

 کاش روزی من به تو می گفتم

 که همراهت منم              

 کاش روزی...

 حیف ˛ افسوس

 چرا سیب گدایی کردی؟

 

+ نوشته شده در  جمعه 21 اسفند1388ساعت 12:10 بعد از ظهر  توسط حمیدرضا امین 

سبزی جوان کننده

 

با خوردن میوه‌ها، ناخواسته آنتی‌اکسیدان‌هایی را وارد بدنمان می‌کنیم که بهتر از هر دارویی می‌توانند ما را در برابر ابتلا به بیماری‌های مزمن محافظت کنند. در مورد سبزی‌ها هم همین‌طور است. سبزی‌هایی مثل کلم، بلال، کلم بروکلی و فلفل و خیلی از سبزی‌های دیگر خواصی دارند که ما از آنها غافل هستیم خیلی وقت‌ها نمی‌دانیم با گذاشتن ظرفی پر از سالاد چه قدر مواد مفید وارد بدنمان کردیم.
1. یونجهاگر چه گنجاندن یونجه در رژیم غذایی برای عده‌ای بی‌معنی و سخت است اما خوب است بدانیم که یونجه سرشار از ویتامین‌های A,C,E,K و همچنین دارای آمیلاز كه انزیم مخصوص هضم مواد نشاسته‌ای است می‌باشد. آنزیم‌های بسیاری در یونجه یافت می‌شود بعنوان مثال می‌توان از امولسین،‌اینورتاز، و پكتیاز نام برد.یونجه دارای حدود 20%‌پروتئین می‌باشد پروتئین‌های موجود در یونجه عبارتند از :‌لیزین،‌آرژنین، هیستیدین، آدنین، فنیل آلانین،‌آسپاراژین و سیستین. یونجه دارای اسید فسفریك نیز هست یونجه همچنین دارای منیزیوم، آهن و مقدر جزئی ارسنیك و سیلیس است 2. کلم پیچکلم‌ها مخصوصا کلم پیچ سرشار از ویتامین C، ویتامین A و اسید فولیک است و دارای عناصری مثل گوگرد، فسفر و کلسیم است. فولات موجود در کلم برای زنان باردار بسیار مفید است و مانع بروز نواقص سیستم عصبی جنین می‌شود. همچنین فولات در پیشگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی مفید است. از این رو افرادی که یک بار دچار سکته شده‌اند خیلی خوب است مرتب کلم مصرف کنند از مهم ترین خواص این خانواده می‌توان به تأثیر آنها در پیشگیری از سرطان اشاره کرد. كلم پیچ به كاهش فشار خون كمك كند. محققان در بررسی‌های جدید خود دریافته‌اند كه این دو نوع سبزی حاوی مقادیر زیادی از نوعی ماده شیمیایی موسوم به اسید گلوتامیك هستند.به گفته محققان، اسید گلوتامیك یكی از شناخته شده ترین انواع اسید آمینه است و تقریبا یك چهارم از پروتئین‌های گیاهی و نزدیك به یك پنجم از پروتئین‌های حیوانی را تشكیل می‌دهد. 3. چقندرچغندر به دلیل دار بودن مقدار زیادی آنتی اکسیدان برای درد مفاصل و نقرس مفید است. فسفر، کلسیم، گوگرد، ید، آهن و مس است و همچنین عناصر بسیار کمیابی مثل روبیدیوم و کاسیوم در آن وجود دارد. کربوهیدرات، کمی پروتئین و ویتامین‌هایی چون B1 و B2، نیاسین، B6، B12 و C در آن موجود است. شیره ی چغندر سیستم گردش خون را بهبود می‌بخشد و به عملکرد سیستم ایمنی کمک می‌کند. چقندر به جذب غذا کمک کرده و آنتی‌اکسیدهای موجود در آن به حفظ سلامت عمومی بدن و سلامت سلول‌های بدن کمک می‌کند.4. فلفل دلمه‌ایتحقیقات نشان داده که ویتامین C و بتاكاروتن فراوان موجود در فلفل دلمه‌ای می‌تواند از بروز بسیاری سرطان‌‌ها جلوگیری كند، زیرا این دو ماده مغذی جزو آنتی اكسیدان‌های قوی هستند. جالب است بدانید که هر قدر این فلفل‌ها رنگی‌‌تر (زرد و قرمز) باشند، بتاكاروتن بیشتری دارند. تحقیقات نشان داده است که کپساسین به عنوان فعال ترین عنصر موجود در فلفل، سبب کاهش میزان کلسترول خون و کاهش شدت سیگنال‌های درد در بدن می‌شود. این ماده همچنین خاصیت آنتی اکسیدانی (که سلول‌های شما را از آسیب‌های رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند) و ضدباکتریایی نیز دارد.اسید فولیک (فولات) که یکی از ویتامین‌های گروه B است، باعث كاهش ماده‌ای به نام هموسیستئین در خون می‌‌شود. هموسیستئین در صورت افزایش بیش از حد می‌تواند باعث تخریب رگ‌های خونی و افزایش احتمال سكته قلبی ‌شود. فیبر موجود در این سبزی می‌‌تواند كلسترول خون را كه عامل دیگری برای ابتلا به حمله قلبی و سكته است، كاهش دهد5. ذرت‌ذرت دارای ارزش غذایی فراوانی است، و غذای خوبی برای پیشگیری از سرطان است. كلسترول خون را پائین می‌آورد. و برای درمان اگزما و بیماری‌های پوستی مفید است. تحقیقات علمی در مورد خواص درمانی ذرت نشان می‌دهد این دانه گیاهی دارای مواد شیمیایی معروف به مهاركننده‌های پرونتاز است و رژیم غذایی ذرت شیرین نظیر سایر دانه‌ها مانند برنج و حبوبات در كاهش نرخ مرگ و میر در اثر سرطان كولون، سرطان پستان و سرطان پروستات بسیار موثر است. افرادی که بیشتر از ذرت استفاده می‌كنند تا گندم و برنج، و ذرت قوت غالب آنها است، نرخ مبتلا شدن به كرم خوردگی دندان خیلی كمتر است
.

منبع: سلامتیران

 

+ نوشته شده در  جمعه 21 اسفند1388ساعت 12:6 بعد از ظهر  توسط حمیدرضا امین 

تغذیه و سلامت

مدتی است که در مطبوعات , رادیو، تلویزیون و ... بحثهای زیادی در مورد نیتریت و مضرات آن در صنعت سوسیس و کالباس مطرح میشود . لذا جهت روشن شدن موضوع خلاصه ای از علل استفاده از نیتریت در این صنعت و اثرات آن به اطلاع میرسد .
سابقه مصرف نیتریت در صنعت سوسیس و کالباس به چندین قرن قبل بر میگردد .اما از سال 1970 میلادی بحث هایی دررابطه با عوارض نامطلوب آن مطرح گردید تا اینکه در سال 1981 آکادمی علوم و انجمن تحقیقات ( *NRC و NAS ) موارد ذیل را اعلام کرد :
1) مصرف نیتریت بصورت مستقیم نمیتواند عامل سرطان زایی باشد .
2) مقدار تبدیل شدن نیتریت به نیتروزامین ( عامل سرطان زا ) در سوسیس و کالباس بسیار ناچیز و در حد صفر میباشد .
در ادامه با اعلام حدود مجاز مصرف این ماده در صنایع مربوطه و استفاده از آنتی اکسیدانت ها جهت جلوگیری از تشکیل نیتروزامین ها , مصرف این ماده , بلامانع اعلام گردید . در سال 2000 نیز نتایج آزمایشات تکمیلی نشان داد که مصرف نیتریت بصورت مستقیم نمیتواند عامل سرطان زا باشد .

نیتریت و نیترات چیست ؟
نیترات اصلی ترین ماده مغذی است که گیاه از خاک دریافت کرده و بعنوان عنصر نیتروژن جهت ساخت بافت های خود استفاده می کند , بنابراین نیترات یک عنصر طبیعی بوده که در تمامی میوه جات , سبزیجات و دانه های غلات وجود دارد .

منابع نیتریت و نیترات چیست ؟
85% نیتریتی که وارد بدن افراد میگردد از طریق خوردن برگ و ریشه سبزیجات مثل اسفناج و کاهو , هویج و... بوده و مقدار دیگری نیز از طریق خوردن آب آشامیدنی میباشد و در افرادی که محصولات سوسیس و کالباس جزو غذای آنها بوده فقط 5% نیتریت دریافتی از طریق این محصولات میباشد . در بزاق دهان طی یکسری واکنشهای شیمیایی طبیعی, نیترات , تبدیل به نیتریت شده و در عملکردهای بیولوژیکی فراوانی در بدن انسان شرکت می کند , که از جمله میتوان به مبارزه علیه باکتری ها در معده اشاره کرد .مقدار قابل توجهی از نیترات مصرفی از طریق ادرار در عرض 5 ساعت از بدن خارج شده و مقدار کمی در بزاق دهان تبدیل به نیتریت میشود. در معده، نیتریت تبدیل به اکسید نیتریت شده که این ماده عهده دار فعالیتهایی از جمله ترمیم زخمها و سوختگی ها , کنترل فشار خون , کمک به لخته شدن خون در زخمها و بهبود سیستم ایمنی می باشد .گروهی از دانشنمندان معتقد هستند علاوه بر نیتریت دریافتی از طریق غذا , بدن نیز در اثر متابولیسم مقداری نیتریت تولید میکند. نیترات موجود در آب آشامیدنی و سبزیجات باتوجه به مقدار مصرف کودهای شیمیایی متغیر بوده و کنترل میزان آنها بسیار مشکل می باشد . با توجه به موارد گفته شده واضح است که مقدار نیتریت دریافتی از طریق سوسیس و کالباس سهم بسیار جزئی از نیتریت کل دریافتی بدن دارد . استاندارد نیتریت باقیمانده در ایران 0.008 % میباشد, که با توجه به مقدار مصرف این محصول در سبد غذایی , تقریبا نزدیک به صفر است . مقدار نیتریتی که بدن در پروسه طبیعی خود تولید میکند نیز بیش از این مقدار است .

چرا نیتریت به غذا اضافه میشود ؟
نیتریت علاوه بر اینکه عامل تثبیت کننده رنگ گوشت میباشد ( رنگ صورتی سوسیس و کالباس ) , بعنوان ماده نگهدارنده بخصوص در مقابل میکروب کلستریدیوم بوتولینوم عمل میکند .سم این میکروب به عنوان قوی ترین سم در دنیا شناخته شده است . کلمه بوتولیسم از واژه لاتین بوتولوس که به معنی سوسیس است بدست آمده که به زمانی بر میگردد که در تهیه این محصولات از نیتریت استفاده نمی شده است . امروزه ثابت شده که اثر مفید استفاده از نیتریت در این صنعت بسیار بیشتر از خطرات احتمالی است که در مورد آن بیان می شود .

آیا نیتریت سرطان زا است ؟
بنابر اعلام انجمن سرطان امریکا در سال 1996, نیتریت موجود در غذا عامل سرطان زا نیست ولی از آنجایی که احتمال تبدیل نیتریت به نیتروزآمین ( عامل سرطان زا) وجود دارد , لذا حدود مجاز مصرف آن توسط **FDA و ***USDA تعیین گردیده است .لازم به توضیح است که FDA و USDA میزان مجاز مصرف نیتریت را حداکثر تا 0.02 % و استاندارد ملی ایران حداکثر مجاز مصرف این ماده را تا 0.012 % و باقیمانده آنرا تا 0.008 % اعلام نموده اند . فراموش نشود که مصرف ویتامین C ( اسید اسکوربیک ) در این فرآوردهها باعث تخلیه نیتریت شده و در نتیجه احتمال تشکیل نیتروزآمین ها به حدود ناچیز و تقریبا صفر میرسد .

در انتها جدولی از حدود نتیریت موجود در سبزجات ( در شرایط کنترل شده و طبیعی ) و دیگر مواد جهت آگاهی ارائه میگردد :

اسفناج : 1631 mg/kg
چغندر : 1211 "
کاهو : 1051 "
کلم : 338 "
سیب زمینی : 155 "
هویج : 97 "
سوسیس و کالباس: 80 "

+ نوشته شده در  جمعه 21 اسفند1388ساعت 12:4 بعد از ظهر  توسط حمیدرضا امین 

گیاهخواری

نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که کودکان با هوش‌تر، بیشتر احتمال دارد در آینده رژیم غذایی گیاهخواری را برگزینند.
این آخرین خبر مرتبط با گیاهخواری، باور نادرستی که شایع است و به کم شدن هوش در اثر گیاهخواری اشاره دارد را رد می‌کند چرا که افلاطون، لئوناردو داوینچی، ایزاک نیوتن، مارک تواین و توماس ادیسون هم گیاهخوار بوده‌اند! اکنون که گیاهخواری بیشتر از گذشته باب شده است
.
شاید گمان کنید اعتقاد به گیاهخواری عقیده‌ای جدید و مرتبط به عصر حاضر است یا یک پز بهداشتی یا از سر دوستی با طبیعت به حساب می‌آید، اما سابقه تاریخی موضوع را می‌توان تا ابتدای تکامل موجودات انسانی دنبال کرد. کالین اسپنسر در کتاب «تاریخ گیاهخواری» می‌نویسد: «اجداد انسان نمای ما در طول دوره ۲۴ میلیون ساله تکامل خود، ۱/۵ میلیون سال را تقریباً با رژیم گیاهخواری مطلق گذراندند و تنها گهگاه از کرم و یا حشرات تغذیه می‌کردند

به گفته اسپنسر، فقدان گیاهان و میوه‌های متنوع ممکن است دلیل نابودی انسان نئاندرتال (ساکنین پهنه‌های یخ‌زده شمال اروپا که فقط گوشت می‌خوردند)و انسان کرومانیون (جد مستقیم ما) باشد
.
دوست ندارید حیوان‌ها بمیرند
!
گیاهخواری عملاً به حذف گوشت یا برخی محصولات با منشاء‌حیوانی (بسته به درجه گیاهخوار بودن) از رژیم غذایی اطلاق می‌شود. گیاهخواران با گوشت قرمز و فرآورده‌های آن میانه خوبی ندارند، اما اینطور هم نیست که در رژیم غذایی‌شان هیچ چیزی به جز سبزیجات پیدا نکنید. حتی سرسخت‌ترین گیاهخواران جهان هم علاوه بر سبزیجات، انواع میوه‌ها و غلات را مصرف می‌کنند
.
انواع متفاوتی از گیاهخواری وجود دارد که هر یک منافع و البته مشکلات مربوط به خود را دارند. در واقع تمام گیاهخواران را می‌شود به سه گروه بزرگ تقسیم کرد: رایج‌ترین آنها، گیاهخواران «تخم‌مرغ - لبنیات» (ovo-lacto) است. این دسته از گیاهخواران هیچ نوع گوشتی (گوشت قرمز، ماکیان، غذاهای دریایی) نمی‌خورند، اما تخم‌مرغ و محصولات لبنی را مصرف می‌کنند
.
گروه دوم گیاهخواران، «لبنیات‌خوارها» هستند (lacto) یعنی انواع گوشت‌ها و تخم‌مرغ را نمی‌خورند اما لبنیات را در برنامه غذایی خود دارند
.
آخرین گروه که سخت‌ترین رژیم غذایی را دارند، «گیاهخواران مطلق» (vegan) هستند، این دسته از افراد، گوشت‌ها، تخم‌مرغ، لبنیات، غذاهای حاوی محصولات جانبی حیوانی و حتی عسل نمی‌خورند و حتی از محصولات چرمی، پشمی، پوست خرگوش، ابریشم و یا هرگونه محصول به دست آمده از حیوانات استفاده نمی‌کنند
.
البته در تقسیم‌بندی‌های گیاهخواری، گروه‌های دیگری را هم می‌توان پیدا کرد. مثلاً گروه نیمه گیاهخواران (semi-vegetarian) را می‌توان دید که محصولات لبنی، تخم‌مرغ، مرغ و ماهی را در برنامه غذایی خود دارند اما گوشت قرمز نمی‌خورند. گروه دیگری با نام پسکو وجود دارند (pesco-vegetarian) که از میان گوشت‌ها فقط ماهی می‌خورند. برخی دیگر رژیم میوه‌خواری دارند که طبق آن مصرف غذاهای پخته به حداقل می‌رسد و بیشتر از میوه‌های خام، خیار و گوجه و نیز از دانه‌ها استفاده می‌شود و بالاخره جوانه‌خواران (sproutarians) نیز در میان این گروه دیده می‌شوند که عمدتاً از جوانه‌ها، دانه‌ها و برنج‌ها تغذیه می‌کنند
.
رژیم غذایی فیثاغورثی

هزار و یک دلیل می‌شود برای گیاهخواری پیدا کرد. بعضی‌ها به دلیل حمایت از حیوانات و مخالفت با کشتن آنها به این شیوه غذایی روی می‌آورند، بعضی‌ها می‌خواهند وزن کم کنند و برخی دیگر به دلیل بالا بودن فشار خون و ترس از سکته به گیاهخواری می‌پردازند.
جالب است بدانید در میان فیلسوفان یونان و روم باستان هم اعتقاد قوی به گیاهخواری وجود داشت. اولین چهره برجسته در میان آنها «فیثاغورث» است که در انتهای قرن ششم قبل از میلادی می‌زیست. رژیم غذایی فیثاغورثی شامل اجتناب از خوردن گوشت حیوانات سلاخی شده بود. اخلاق فیثاغورثی به برپا کردن قانونی مطلق و جهانشمول گرایش داشت که با حکم به عدم کشتن مخلوقات زنده برای اجتناب از خونریزی بی‌رحمانه به خصوص قربانی کردن حیوانات و تغذیه از گوشت همراه بود
.
اعتقاد به گیاهخواری همچنین ریشه‌های اعتقادی کهنی هم دارد؛ مثلاً هندوها از مصرف هر چیزی که با رنج کشیدن حیوانات به دست آمده باشد منع شده‌اند از جمله گوشت، تخم‌مرغ، فرآورده‌های حیوانی مانند ژلاتین و مایه پنیر. اما فرآورده‌های لبنی (غیر از مایه پنیر) قابل قبول هستند، چرا که شیر دوشیدن حیوانات باعث رنج آنها نمی‌شود
!
از همین دست می‌توان به گیاهخواری روحانیون بودایی اشاره کرد، آنها حق کشتن حیوانات یا خوردن گوشت را ندارند مگر آن که بدانند که حیوان به خاطر آنها کشته نشده است. براساس همین اعتقادات معتقدان به «تناسخ» و مسیحیان اولیه نیز گیاهخوار بودند
.
مخالفان مدرن گیاهخواری

اعتقاد به گیاهخواری را در شکل جدیدش می‌توان واکنشی نسبت به دریافت مدرن از بهره‌کشی از طبیعت و بیگانه شدن از آن ارزیابی کرد. مخالفان مدرن گیاهخواری معتقدند که «گیاهخواری بازگشتی کامل به رابطه ذاتی انسان با طبیعت نیست بلکه واکنشی مدرن، محدود و تا حدی تنگ‌نظرانه نسبت به افراط‌ها در کشورهای توسعه یافته است
البته شواهد علمی هم به نفع گیاهخواری وجود دارد. باوجود اینکه هیچ بیماری وجود ندارد که با گیاهخواری به طور کامل درمان شود اما با این رژیم غذایی ویژه می‌توان از بروز بسیاری از بیماری‌ها پیشگیری کرد. به عنوان نمونه حتی در قرن هجدهم دکتر «ویلیام لمب» رژیم غذایی گیاهی را برای معالجه سرطان به بیمارانش توصیه می‌کرد، همچنین انجمن قلب آمریکا می‌گوید که رژیم غذایی گیاهخواری می‌تواند خطر دیابت و بیماری قلبی را کاهش دهد، تا جایی که مصرف کمتر گوشت و پیروی از یک رژیم گیاهخواری مطلق تا ۹۰درصد ریسک ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد و قادر به کاهش چشمگیری در میزان کلسترول، تری‌گلیسیرید و فشار خون است
.
همچنین تحقیقات نشان داده است رژیم غذایی گیاهی احتمال بیماری‌های مربوط به اشرشیاکلی (نوعی باکتری روده‌ای) و باکتری‌هایی که از طریق گوشت، انسان را بیمار می‌کنند کاهش می‌دهد. این رژیم در مهار سرطان‌ها بخصوص سرطان ریه و سرطان کولون کارآمد است و ضمن اینکه با گیاهخواری می‌توانید خیلی راحت وزن کم کنید و یا پیوسته در وزن ایده‌آلتان باقی بمانید
.
اما آنچه مهم است این است که گیاهخواری چه در جهت کاهش وزن، چه بهبود سلامت و... نیازمند مشورت با متخصص تغذیه و استفاده از یک برنامه مدون و صحیح است. چرا که یک رژیم گیاهخواری نامتعادل می‌تواند منجر به کمبود مواد غذایی حیاتی مثل کلسیم، پروتئین و برخی از ویتامین‌ها شود
.
گیاهخواری سالادخواری نیست

برخلاف تصور خیلی‌ها، رژیم گیاهخواری تنها به خوردن سالاد محدود نمی‌شود و باید از تنوع زیادی برخوردار باشد که از لحاظ کیفیت غذایی اطمینان لازم را برای مصرف‌کننده ایجاد کند. مصرف گروه‌های مختلف غذایی باعث می‌شود تا مشکلی که در ذهن بسیاری از افراد به دنبال گیاهخواری مطرح می‌شود، پیش نیاید، چرا که بسیاری از افراد فکر می‌کنند با گیاهخواری دچار کمبود پروتئین می‌شوند در حقیقت میزان نیاز انسان براساس RDA به پروتئین ۸/۰ گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن است که در شرایط ویژه یا در رژیم ورزشکاران به ۵/۱-۱گرم به ازای کیلوگرم وزن بدن خواهد رسید که این مقدار پروتئین به آسانی از طریق رژیم گیاهی متنوع تامین می‌شود.
البته با حذف پروتئین حیوانی یا چیزی که به آن پروتئین کامل می‌گویند تنها راهی که همه اسیدهای آمینه ضروری را به بدن می‌رساند ترکیبی از غلات و حبوبات است، مثلا وقتی برنج را با لوبیا مصرف می‌کنید یا هنگامی که برای صبحانه، کره و بادام ‌زمینی را بر روی نان خود می‌مالید، به پروتئین کامل دست یافته‌اید
.
البته ویتامین‌هایی مثل ویتامین ب۱۲ و ماده معدنی آهن، ریز‌مغذی‌هایی هستند که در منابع غذایی گیاهی وجود ندارند و باید از طریق مکمل یاری دریافت شوند. پروتئین‌های گیاهی نظیر سویا، عدس و غلات کامل سبوس‌دار به همراه مغزه‌های گیاهی مثل گردو، بادام و میوه‌های خشک و تازه طیف وسیعی از مواد مورد نیاز را به بدن می‌رسانند
.
اگر می خواهید گیاهخوار شوید

دلایل گیاهخواری هرچه که باشد بد نیست با برخی از قواعد تغذیه‌ای در این رابطه آشنا شوید زیرا اگر می‌خواهید گیاهخوار شوید و سلامت شما هم حفظ شود؛ باید براساس اصول تغذیه‌ای رفتار کنید و بهتر است نکات زیر را به کار ببرید:
۱) میوه و سبزی‌ها باید قسمت اعظمی از رژیم غذایی شما را تشکیل دهند. بهتر است که آنها را خام مصرف کنید چرا که میوه‌ها و سبزی‌ها در اثر پخته شدن، ویتامین‌ها و مواد معدنی خود را از دست می‌دهند و ارزش تغذیه‌ای آنها کاهش می‌یابد
.
۲) در میان میوه‌ها و سبزی‌هایی که مصرف می‌کنید سعی کنید از انواعی که به رنگ زرد تا نارنجی هستند، حتما در طول روز بهره ببرید و سبزی‌های برگ سبز تیره را به شکل روزانه مصرف کنید. در رابطه با پخت سبزیجاتی نظیر اسفناج بهتر است از آب کمی برای پخت استفاده کنید و اجازه دهید تا آب به خورد سبزی برود و یا در صورت باقی ماندن آب آن را هم مصرف کنید، نکته دیگر اینکه در ظرف را حتما ببندید چرا که مواد معدنی نظیر پتاسیم، محلول در آب است و در غیر این صورت، هدر می‌رود
.
۳) اگر شما از محصولات لبنی استفاده می‌کنید(تنها گیاه‌خواران مطلق، همه محصولات لبنی را از رژیم غذایی خود حذف می‌کنند) بهتر است از انواع کم چربی آن (زیر۵/۲درصد چربی) استفاده کنید. شیرها و ماست‌های غنی شده (مثلا با کلسیم و ویتامینD) به شما کمک می‌کنند تا از این طریق ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری برای بدن را دریافت کنید
.
۴) جایگزین کردن محصولات حیوانی با منابع پروتئینی دیگر مثل محصولات تهیه شده از سویا (نان و شیر تهیه شده از سویا) حبوبات، غلات با دانه‌های کامل و مغزه‌های گیاهی، ضروری به نظر می‌رسد (البته از مصرف میزان زیاد مغزه‌های گیاهی به دلیل بالا بودن کالری آنها بپرهیزید
).
۵) به دلیل اینکه گوشتها منبع اصلی ویتامین B۱۲ و ماده معدنی «روی» هستند و این مواد غذایی در رژیم روزانه گیاهخواران حذف می‌شوند، بنابراین مصرف مکمل‌های روی، آهن و ویتامینB۱۲ برای گیاهخواران، ضروری است (بهتر است این مکمل‌ها را با یک لیوان آب پرتقال مصرف کنید

+ نوشته شده در  جمعه 21 اسفند1388ساعت 12:2 بعد از ظهر  توسط حمیدرضا امین 

تغذیه و طول عمر

اگر غـذای فلفل دار و تند می خـورید، بـیـشتر عمر خواهید کـرد. امـروزه، تـحـقـیـقات نـشـان مـــی دهد کسـانـی کــه غـذاهــای فلفل دار با سسهای تند را در برنامه غذاییشان جــا می دهند، سالم تر و طولانی تر از افرادی که غذاهای تند نمی خورند زندگی خواهند کرد.
پـس بـه راهـتـان ادامـه بـدهیــد، مـقدار بیــشتری فلفل به تخم مرغتان اضافه کنید و مقداری گالینا بلانکا روی استیک بریزید. با اینکار زندگیتان را طولانی تر خواهید کرد.
● تاریخچه انواع فلفل ها
فرهنگ های بسیاری در سرتاسر جهان در طول سال ها از ادویه ها و سس های تند، نه فقط برای مزه، استفاده کرده اند. فلفل و ادویه های تند و سایر ادویه جات در ابتدا در تمدن های باستانی برای تزئینات و مصارف داروئی استفاده می شد.
امروزه، ترکیبات بسیاری از غذاهای سنتی هنوز در امریکای لاتین، آسیا، خاورمیانه و آفریقا مورد استفاده قرار می گیرند.
متداول ترین نوع فلفل که در سر تا سر جهان مورد استفاده قرار می گیرد، شیلی پِپِر یا همان فلفل قرمز است که بعد از نمک محبوب ترین ادویه به حساب می آید. این نوع فلفل ابتدا در پرو، مکزیک و توسط سرخپوستان امریکایی ۱۰۰۰ سال قبل از میلاد مسیح در قرن ۱۵ و ۱۶ استفاده می شد. فلفل قرمز و سایر انواع فلفل های ادویه دار توسط کاشفین به سایر جهانیان در اروپا، آسیا و افریقا معرفی شدند.
اخیراً چین، ترکیه، نیجریه، اسپانیا و مکزیک بزرگ ترین تولید کننده های فلفل قرمز دز جهان هستند و محصولاتشان را به همه ی نقاط صادر می کنند. امروزه، یافتن این نوع فلفل ها و سایر ادویه جات تند کار بسیار ساده ای است. در هر سوپر مارکتی یافت می شود.
● چرا ادویه جات تند سلامتی بخش هستند؟
تمام فایده ها و اثرات مثبت فلفل قرمز و سایر فلفل های تند در کپسای سین، شیره این فلفل هاست که تندی این فلفل ها نیز به خاطر وجود این ماده است. کپسای سین ماده ای بی بو و بی مزه است و از نظر علمی ثابت شده است که در بسیاری از موارد از قبیل فشار خون، کلسترول، درد مفاصل، افسردگی و مشکلات گوارشی برای سلامتی مفید است.
کپسای سین ابتدا درد را کمی تحریک می کند اما بعد شدت آن را کاهش می دهد. به این دلیل معمولاً از کپسای سین به عنوان درمانی مناسب برای رهایی از درد به خصوص برای درد های بعد از عمل جراحی، درد مفاصل، درد گلو و ناراحتی های پوستی خاص استفاده می شود. اما فلفل ها تنها مواد تند مزه ای نیستند که سلامتی شما را بالا می برند.
زردچوبه که ماده اصلی بسیاری از سس های تند و کاری ها است و اولین بار در غذاهای خاور میانه، هند و آسیای جنوب شرقی یافت شده است، نیز بسیاری فایده ها از خود نشان داده است.
ماده اصلی زردچوبه، کارکامین است که پیشرفت بعضی امراض ویروسی را در بدن کند میکند. اخیراً هم نتایجی در مورد بروز بیماری آلزایمر نشان داده است و می تواند به عنوان دارویی جلوگیری کننده در این رابطه استفاده شود.
تحقیقات اخیر نشان می دهد که در فرهنگ هایی که در برنامه ی غذاییشان از فلفل و ادویه جات استفاده می کنند، بیماری های سرطانی و حملات قلبی و انسداد جریان خون کمتر اتفاق می افتد.
● غذاهای تند بخورید، بیشتر زندگی کنید
گفته میشود که فلفل قرمز و سایر ادویه جات تند باعث تنگی نفس، زخم معده و دل درد می شود. باید بگوییم که به جز تنگی نفس، از بیشتر ادویه جات و سس های تند در حقیقت برای علاج یا جلوگیری از این ناخوشی ها استفاده می شود.
رژیم های غذایی که در آن ها بسیار از فلفل قرمز و سایر فلفل های حاوی کپسای سین و بسیاری ادویه های تند دیگر مثل زردچوبه استفاده می شود، سلامتی عمومی بدن را بالا می برد و ممکن است از خیلی بیماری های جدی و خطرناک جلوگیری کند.
فواید سلامتی زردچوبه و فلفل قرمز...
منبع:
آرمند
سایت مردمان پورتال جوانان

+ نوشته شده در  جمعه 21 اسفند1388ساعت 11:59 قبل از ظهر  توسط حمیدرضا امین 

بهار اومد

تا به حالا با خودتون فکر کردید که چرا اومدن بهار براتون مهمه و به هم تبریک می گید ؟که چرا اومدن بهار رو عید خودمون میدونیم ؟

بهار فصل نو شدن همه ی طبیعته . فصل عوض شدن ، دگرگونی . ذات ما آدمها همیشه از نو شدن و دگرگونی مثبت استقبال میکنه .

بهار رو به هم تبریک میگیم چون نو شدن و زیباشدن رو دوست داریم . چون ذات ما عاشق زیباییه .

اما ، منو تویی که این نو شدن و زیبایی رو دوست داریم چرا گاهی به خودمون فکر نمی کنیم ؟ چرا با خودمون خلوت نمی کنیم ؟ چرا فقط حواسمون به نو شدن لباسهامونه ؟بیایید به دلمون هم نگاه کنیم . به روحمون احترام بزاریم .

اگر دلمون غبار دنیا رو گرفته – اگه دلتنگیم و بغض کهنه داریم -  اگه روحمون سرده از سرمای زمستون – اگه تو سختی های زندگی تنها موندیم  و بریدیم – اگر چشمهامون مثل زمستون سیاه و سفید می بینه ،  بدونیم باریدن هوای دل رو صاف می کنه – بدونیم آفتاب بهار گرممون میکنه – بدونیم خدایی داریم که تنهاترینه و منتظر ماست – بدونیم خدایی داریم که اگر سیاه و اگر سفید اگر زشت و اگر زیبا ، تشنه ی یه جرعه نوازش بنده هاشه – بدونیم اگر بهار و نو شدن رو گذاشته می خواسته عوض شدن رو به ما هم یاد بده . می خواسته زیبا شدن رو به ما هم یاد بده

بیاییم ما هم قدر بدونیم

بیاییم به سفیدی نگاهمون رنگ شکوفه های بهار رو بریزیم تا سیاهی ها به چشم نیان

شاعر این زیبایی ، شاعر این بهار و نو شدن خدای تنهای ماست . شعرشو با احساس بخونیم . روح خودمون رو نو کنیم

صدای ساز بهار ، صدای آواز طبیعت همه جا رو پر کرده . بیایید ما هم با شاعرش هم آوا بشیم .

من ، تو ، زیبایی رو دوست داریم . بهار و نو شدن رو دوست داریم . چرا خودمون زیبا نشیم ؟

 دوست عزیزم بهار واقعی نو شدن روح من و توست .

اگر روحت خسته و کهنست . الان وقتشه .

توی بهار

ساز نو بزن

نو شدنت مبارک

بهار مبارک

 

من تشنه ی این هوای جان بخشم

دیوانه ی این بهار و پائیزم

تا مرگ نیامدست برخیزم

در دامن زندگی بیاویزم!

 

                                                                                                زیبای جاودانه

                                                                                                فریدون مشیری

+ نوشته شده در  جمعه 21 اسفند1388ساعت 11:55 قبل از ظهر  توسط حمیدرضا امین 


+ نوشته شده در  شنبه 15 اسفند1388ساعت 8:18 بعد از ظهر  توسط مدیریت  | 

اطلاعیه

سلام به همکلاسی های محترم

همونطور که در جریان هستید به روز رسانی پانل مربوط به صنایع غذایی که کنار ساختمون صنایع قرار داره به عهده ورودی های ۸۸هست.

اگه پانل رو دیده باشید متوجه شدید که مطالب اون بر اثر بارندگی خراب شده بنابراین باید مطالب جدید آماده کنیم دفعه ی قبلی به جز عده ای از خانم ها کسی همکاری نکرد

این بار از همه به خصوص آقایان تقاضا می کنم که همکاری کنید و مطالبتون را تایپ شده به من تحویل بدید یا به ایمیل من ارسال کنید و اگه نظری برای بهتر شدن پانل دارید ما در خدمتیم.

مطالب در چهار دسته طبقه بندی می شوند ۱.صنایع غذایی نیوز     ۲.علمی۳.طنز۴.تاریخچه

ما منتظر طرح جدید و مطلب هستیم.

 

+ نوشته شده در  شنبه 8 اسفند1388ساعت 8:54 قبل از ظهر  توسط مدیریت